Terug uit de USA - Reisverslag uit Ljubljana, Slovenië van Christiaan Springer - WaarBenJij.nu Terug uit de USA - Reisverslag uit Ljubljana, Slovenië van Christiaan Springer - WaarBenJij.nu

Terug uit de USA

Door: Christiaan Springer

Blijf op de hoogte en volg Christiaan

02 April 2008 | Slovenië, Ljubljana

Na een veilige terugkomst uit de USA is het nu midden in de nacht, klaarwakker, terwijl ik de was doe (jetlag) tijd voor een nieuw bericht over de avonturen van de afgelopen weken.

Ik was de vorige keer geeindigd bij de eerste congresdag in Washington DC. Dat congres is voorspoedig verlopen, we hebben veel gegeten en niet zoveel gefeest. Zaterdagmiddag zat het werk erop en zijn we de stad ingetrokken. Meteen alle belangrijke gebouwen en monumenten gezien de Washington te bieden heeft. Het witte huis lijkt niet eens zo groot te zijn en verder hebben ze heel veel memorials en lijken alle gebouwen die er oud uit moeten zien met hun romeinse zuilen heel nieuw en heel veel op elkaar. Die avond nog in het Marriot geslapen en de volgende dag naar een hotel in het centrum verhuisd. Toen nog een aantal musea bezocht die wel interessant waren. De avond gegeten (en gedronken, of andersom) in Georgetown.

De volgende dag via Houston naar San Francisco gevlogen. Daar opgehaald door Gary, een vriend van Thom. Bij Gary, die met 4 andere jongens in de heuvels in de buurt van SF woont konden we de dagen daarop slapen. Dinsdag meteen met de trein naar t centrum gegaan en een beetje rondgelopen, de beroemde kabel tram genomen en een cafe met heel veel verschillende biertjes en happy hour gevonden. De dag daarna een tandem gehuurd en de golden gate bridge overgefietst (bike the bridge!) en nog een wedstrijd gedaan met een paar wielrenners die we tegenkwamen en met moeite, maar grote verbazing van hun kant bij konden houden.

Donderdag konden we onze auto ophalen, een 4 liter v6 turbo ford mustang. Je moet wel je wel een beetje aanpassen aan de amerikaanse stijl
:) Een stukje via de kust gereden richting LA, maar afgebogen naar Las Vegas. Daar midden in de nacht aangekomen, alle casino’s bekeken, die van buiten heel indrukwekkend zijn en verschillend, maar van binnen allemaal hetzelfde. Nog 100 dollar gewonnen en na grote verbazing over het gokkende, dronken, apart geklede publiek een paar uur geslapen in de auto.

Gewekt door de zon de volgende dag naar LA vertrokken, het alweer in de vroege morgen gokkende publiek achter ons gelaten. In LA even bijgekomen op het strand van Malibu en die avond de huizen van hollywood en beverly hills bekeken. Onverwachts aankomen op de walk of fame daar maar gegeten, wat gdronken en weer lekker in onze auto geslapen. Zaterdag ochtend nog een paar sightseeings gedaan. Het hollywood teken, rodeo drive (de pc van LA, die erg tegenviel, maar wel leuk was het dat een paar mensen foto‘s maakten van onze auto) en de beroemde beverly hills straat.

Vervolgens via een natuurpark dat erg indrukwekkend was met enorme bomen (sequioa's, bedankt Thom;) en sneeuw teruggereden naar SF. De volgende dag via de terroristenscan in het vliegtuig gestapt. 10 uur naar Londen, daar overgestapt naar Venetie, via Munchen. In Venetie de trein gepakt en uiteindelijk maandagavond teruggekomen in Ljubljana. Het was zeker een mooie reis en dit idiote bliksembezoek aan Californie (3000 km gereden met de auto in 3 dagen, nou ja voornamelijk Thom dan) moet zeker nog eens een keer uitgebreid over worden gedaan. De steden zijn niet het meest interessant, maar de cultuur en voornamelijk de natuur zeker wel.

Nu is het voor mij aftellen. Over een paar weekjes zal ik defitief Ljubljana velaten en terugkomen naar NL. De komende weken dus mn stage afronden en nog maar zoveel mogelijk feestjes vieren als ik kan. Nou nu moet ik de was in de droger doen, Tsjuus!!!

• 02 April 2008 - 06:27

Thom:

Goh wat een leuke foto's!!! Erg handig dat jij het hele avontuur kort en bondig even hebt opgeschreven, scheelt mij weer een verhaal. ALtijd leuk voor de herinnering natuurlijk.

Ik zat zo te denken, weet je wat moeilijk is.......wat hebben we elke avond gegeten. Weet jij dat nog??

Tot snel, kusje

USA Eten:

even een poging:
    dinsdag italiaans met MCCM
    woensdag pre meeting diner Marriot
    donderdag eten in t restaurant met de whisky
    vrijdag de groente
    zaterdag de chinees
    zondag eten in Georgetown
    maandag eten op t vliegveld
    dinsdag..mh..subway!
    woendag weer subway?
    donderdag jack in the box?
    vrijdag hollywood mexicaan
    zaterdag taco bell
    zondag vliegtuig

Zo dat was alles! dacht dat we slechter gegeten hadden, maar valt wel mee:)

• 02 April 2008 - 10:55

Rosa:

Nou ik vroeg net heel geinteresseerd aan Thommie hoe het was maar hij zei dat ik maar op jouw site moest kijken...volgens mij wordt onze Thomas een beetje oud (en dement??)haha!!
    Dikke kus!!

• 10 April 2008 - 08:21

Pax:

hey ouwe gangster ik zie alweer dat jij een veel te mooi leven hebt op dit moment, gelukkig zijn er de statestieken van je onderzoek die je nog een beetje je bezig houden daar. Je moet maar weer gauw terug komen, want ik mis je gezelligheid wel een beetje, plus we gaan samen naar de kapper, want dat haar kan echt niet en dat van mij is ook veeeeel te lang.

mzzles pax