Weekendje Servie - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Christiaan Springer - WaarBenJij.nu Weekendje Servie - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Christiaan Springer - WaarBenJij.nu

Weekendje Servie

Door: Christiaan Springer

Blijf op de hoogte en volg Christiaan

14 April 2008 | Nederland, Amsterdam

Zaterdagochtend met 11 andere erasmussers naar Belgrado, de hoofstad van Servie vertrokken. 1 busje gehuurd en Kevin, een fransman, had een auto. De 6 uur durende heenreis verliep erg soepel, behalve dat aan de grens van Servie bleek dat de verzekering van Kevins auto was verlopen en hij iets van 125 euro moest betalen om door te mogen rijden. In Belgrado reden we meteen langs een zigeunerkamp. Hier stonden een paar zigeuners de was te doen aan de kant van de weg en zag je de vuilnisbelt, ofwel krottenhuisjes waarin ze leefde. De kinderen probeerden te bedelen bij de automobilisten. Maar met onze grote mercedes bus met geblindeerde ramen gingen we hier maar niet in mee. Kort daarna ons hostel gevonden, wat midden in t centrum lag en prima was. Die avond speeldde de belgrade red stars. Mooie kans om dus een voetbalwedstrijd mee te pakken. De grote hoeveelheid politie schrok een beetje af, maar in het stadion gekomen (2,50 euro voor een kaartje) bleken er niet eens zoveel supporters te zijn (helemaal geen van de tegenpartij zelfs). De wedstrijd was iewat saai en ik weet de score ook niet meer, maar wel relaxed in de zon gezeten.

Daarna gegeten in een typisch Servisch restaurant en het was vooral veel en veel vlees! Toen nog op zoek gegaan naar een nachtclub, gevonden en nog een aantal uurtjes doorgefeest. Na een lange tocht naar huis allemaal lkkr geslapen:)

Zondag een beetje door de stad geslenterd en wat gebouwen bekeken. Het enige wat opviel van de ongeregeldheden de afgelopen tijd waren een aantal Mc donalds die gesloten waren, waarchijnlijk vernield tijdens de demonstraties. De bevolking zelf was aardig en we hebben geen enkele vijandigheid tegen ons EU‘ers ondervonden. Na het kasteel te hebben bewonderd, een kopje koffie en wat burek weer huiswaarst gekeerd. We dachten mooi op tijd terug te komen in Ljubljana, maar door een ongeluk hebben we twee uur op de snelweg in Slovenie stilgestaan. Wel optimaal gebruik gemaakt van ons busje:)

Na het weekend nog maar twee weken resterend. En nog veel af te ronden, qua stage en qua feestjes. Ik heb het dus nog even druk!! Adijo!!

Ps. Alvast wat foto‘s, meer foto‘s (van de anderen) volgen nog

• 14 April 2008 - 15:13

Thom:

Foto's..............??? Ik zie helemaal niks. Ben ik je te snel af (nog niet geplaatst???

Tot over 2 weekjes en een kusje van Thom "mag ik een klinker kopen" Voorn ;)

• 15 April 2008 - 08:55

- :

Oh je bedoelt Rode Ster Belgrado?
    Wist je dat de hooligans van Rode Ster bekend staat als één van de gevaarlijkste in Europa? Wellicht daarom geen tegenpartij supporters ;-)