sportief weekend - Reisverslag uit Ljubljana, Slovenië van Christiaan Springer - WaarBenJij.nu sportief weekend - Reisverslag uit Ljubljana, Slovenië van Christiaan Springer - WaarBenJij.nu

sportief weekend

Door: Christiaan Springer

Blijf op de hoogte en volg Christiaan

11 Februari 2008 | Slovenië, Ljubljana

Met aardig wat spierpijn schrijf ik dit bericht. Ik ben vanochtend net terug gekomen uit Primorska, het gebied waar Luka vandaan komt. Bij Luka‘s ouders hebben we dit weekend dan ook geslapen. Het sportieve gedeelte begon eigenlijk al vrijdagavond. Toen ben ik wezen klimmen, dit ga ik vanaf nu elke vrijdag doen. Die nacht nog naar Luka‘s hometown gegaan en om 5 uur opgestaan. Om 6 uur vertrokken met 6 mensen naar Nassfeld (Oostenrijk) voor een dagje sneeuwpret. Dat was het zeker. Mooie pistes (rond de 100km), goede sneeuw en volop zon. Wat wil je nog meer? Nou eigenlijk dat ze wat langzamer gingen. 4 waren er op snowblades, 1 skieer en ik op mn board. En die snowblades gaan echt snel. Elke afdaling vol gas. Op de speedstrecke ging ik 65 km/uur. Maar deze speedstracke was niet zo snel en ik kon dus niet eens vol gas. Had nooit gerealiseerd dat je zo snel gaat dan als je echt voluit gaat. Misschien toch maar eens een helm kopen...Aan het einde van de dag een paar mooie bugelpistes gevonden en losse sneeuw in between piste afdalingen (begrijpen jullie wat ik bedoel?) Zwaar werken, sneeuwhappen, vermoeiend, maar erg leuk (vooral het lachen om anderen die vallen). Die avond pizza gegeten in Bovec in hetzelfde restaurant waar ik eerder met papa en Jasper ook gegeten heb. En dan zondag nog een berg beklommen in de buurt. Lkkr door de sneeuw wandelen in de zon (heb een echt lente gevoel nu). Het was dus wel weer een aaridg vermoeiend weekend...

Afgelopen verder druk wezen testen voor de pilot studie. En deze week nog wat meer testpersonen electrocuteren en dan alle reslutaten gaan verwerken.

Musea bezoeken kan ook van mn lijstje af. Afgelopen vrijdag was er een vakantiedag, de sterfdag van een beroemde sloveense dichter. Alle musea waren gratis te bezoeken, dus ja dan moet je maar gaan samen met wat andere (nieuwe) erasmus studenten.

• 17 Februari 2008 - 10:23

Rosa:

Hey Sil, we hebben je wel gemist hoor ikea-man!!!
    xxxx

• 17 Februari 2008 - 13:55

Thom:

Ohoh, ik zag sleepliftjes op de foto.................... Ik krijg gelijk weer flashbacks van mijn sleep-lift-trauma. Het was weer goed raak!!! Mijn bovenbeen is groen/blauw/paars.

Trouwens dude, ga eens naar de kapper man. OP deze manier heb je helemaal geen helm nodig ;)

Laterz