Party time! - Reisverslag uit Ljubljana, Slovenië van Christiaan Springer - WaarBenJij.nu Party time! - Reisverslag uit Ljubljana, Slovenië van Christiaan Springer - WaarBenJij.nu

Party time!

Door: Christiaan Springer

Blijf op de hoogte en volg Christiaan

18 November 2007 | Slovenië, Ljubljana

Het grootste gedeelte van mijn kater is over dus kan ik me concentreren op een nieuw nieuwsbericht. Afgelopen week was weer een drukke week.

Maandag begon ik met een lange dag in het ziekenhuis, van 8:30uur tot 19:00uur. Je moet wat over hebben voor het onderzoek. We zijn druk bezig om het onderzoek te standariseren en een protocol te maken. We gaan voordat we beginnen met het testen van patienten eerst een pilot studie doen om bepaalde waarde te bepalen. Nu nog wachten op een paar onderdelen en uitzoeken hoe we de grafieken kunnen exporten naar excell.

Woensdag ben ik met Luka en zijn vriendin naar een verjaardagsfeetsje gegaan ergens aan de andere kant van de stad. Het was een prima feestje en we eindigden in een soort bunker, met bambus (rode wijn cola (of fanta ofzo)(niet mijn ding))drinkende feestende mensen. Een taxi voor 4,80 naar huis en toen begon mijn was feest. Ik was namelijk door mijn sokken en onderbroeken heen. Luka zei dat je de wasmachine hooguit een dag van tevoren hoeft te reserveren. Niet dus. Alleen woensdagnacht van 3 tot 6 was nog vrij. Midden in de nacht de was erin doen ging nog wel, maar 2 uur later opstaan om het weer in de droger te doen is al geen pretje. Daarna door de volgende wekker geslapen en rond 8 uur de was opgehaald. Een onrustig nachtje dus, maar wel weer schone onderbroeken:)

Vrijdag ben ik meegegaan met het uitje van de vijfdejaars geneeskunde studenten. Een gesponsorde dag door een Sloveens farmaceutisch bedrijf. We hebben een kolenmijn bezocht en daarna nog een vloerzeilfabriek, een melkbedrijf en een huisartsenpost. De kolenmijn was interessant en in het engels. Voor de rest alleen maar sloveens gehoord waardoor mijn aandacht al snel verloren was. Daarna gegeten in een hotel. Alle studenten gingen los toen een band traditionele muziek ging spelen. Ik zat vebaasd te kijken naar alle studenten die de vogeltjesdans en de polonaise gingen doen, had het idee op een bruiloft te zijn beland en moest natuurlijk ook meedoen.

Zaterdag geklommen met andere erasmus studenten. Die ochtend leek het geen goed idee. Ik heb namelijk helemaal geen klimkleren Ik moest dus maar 3 truien over elkaar aandoen en dat was nodig want onderweg begon het te sneeuwen. De eerste sneeuw! We zijn naar Triest (Italie) gegaan. Daar sneeuwde het gelukkig niet en door het mooie uitzicht vergat je de kou snel. Outdoor klimmen is echt supermooi. Een aantal 4 routes geklommen, 2 van 5 en nog een iets moeilijkere route. Aan het einde van de dag waren het vooral mijn voeten die protesteerde. Dit omdat de klimschoenen van maat 42 waren. Voor klimmen heb je krappe schoenen nodig, maar dit was iets teveel van t goede. Die avond naar een erasmus huis gegaan en nog meer studenten ontmoet. Daarna naar een uitgaansplek, Metalka genaamd, gegaan. Dit is een soort alternatieve gehraakte plek waar ze meerdere zalen hebben. Opeens was het zes uur en voordat ik thuis was alweer een uurtje of 7. Vandaag dus vooral geslapen:)

P.s. De voedselcoupons zijn een prima idee. Ik eet nu soms twee keer per dag warm, s´middags in het ziekenhuis en s´avonds met de coupons in een restaurant. En brood hier is zoveel lekkerder dan in Nederland. Kortom ik zal niet verhongeren hier.

• 19 November 2007 - 14:51

Chris:

Leer je ook nog eens goed de vogeltjesdans. Volgens mij was dat nooit je sterkste punt.

• 20 November 2007 - 10:38

Pax:

hey ouwe klinkt alsof je gewoon daar verder gaat waar je hier gebleven was je moet wel beetje serieus stage lopen hoor!! :P Geef maar een gil als er genoeg sneeuw ligt om te kunnen boarden. komen we een weekendje langs.

• 20 November 2007 - 16:48

Rose:

Doe je daar ook al je ding met je wenkbrauwen??? Of is de bambus daar niet sterk genoeg voor?? Pivo!!!

• 21 November 2007 - 15:46

Babette En Frouke:

Hoiii, je bent nu een echte Silovietsj!!
    We zijn erg blij voor je dat je weer schone sokken en ondergoed hebt. Hoera! (Aaahh we missen je warme silosokken wel hoor! Waar moeten we nou 's nachts onze voeten in warmen?)
    Veel plezier met je bambus, weer eens wat anders dan bier. Hoezeeeee!
    En vergeet niet... Hoe meer Silo, hoe meer vreugd ;-)

Veel liefs! :D

• 23 November 2007 - 13:54

Puck:

Hee Chris, op een vage manier ben ik op jouw site beland en ben ik die maar is een beetje gaan lezen. Wat leuk dat je in het buitenland zit man. Mijn vader verteld ook nooit wat! Ga je site maar een beetje volgen vind ik wel grappig! Oja, heb nog een nieuwtje (denk ik) Ollie is vd week vader geworden, dus we hebben er weer een Springer bij in de familie. Hij heet Stijn Cornelis Christiaan. Have fun daar... Groetjes van je nichtje

• 24 November 2007 - 14:51

Marlinde:

Hey Silo,
    Tja met zoveel lekker eten heb je die fitness wel nodig ja!!:) Ik heb besloten dit jaar maar over te slaan met die fitness(A)
    Verder klinkt het allemaal super!!:) Veel plezier nog daar!!!!

Liefs Marlinde

• 28 November 2007 - 18:55

Naomi:

Klinkt goed allemaal, lekker bezig!
    X
    Naomi
    Hier in SA is het genieten van het zonnetje en 30 graden ;-)